Marketplace de închirieri auto gândit și realizat cu mândrie în România pentru Români și lumea întreagă

Language

Orașe din Romania – adevărate destinații de city break

Orașe din Romania – adevărate destinații de city break

20/Apr/2023

Atât datorită aderării României la Uniunea Europeană, cât și datorită creșterii numărului de legături aeriene și, nu în ultimul rând, a dezvoltării turistice, din ce în ce mai multe orașe ale României au început să devină, pas cu pas, destinații de city break. În cele mai multe cazuri, aceste orașe sunt deservite și de un aeroport internațional. Și nu în ultimul rând, în toate aceste orașe serviciul de închireri auto (rent-a-car) Perpetoo.com vă stă la dispoziție.

Dacă v-am făcut curioși, iată care sunt aceste orașe:

 

București

De circa 10 ani, ponderea turiștilor de leisure, care vin pentru destinația București sau beneficiază de cel puțin o noapte de cazare în capitala României este în creștere.

Iată care este tipologia turiştilor care sosesc în Bucureşti:

1. Turişti de afaceri şi de evenimente (MICE), cu o pondere de 55%

2. Turişti de city break, cu o pondere de 25%

3. Turişti care iau parte la circuite ale României şi aleg 1-2 nopţi de cazare în Bucureşti, pondere de 15%

4. Alte categorii de turişti: concerte, vizite la prieteni etc.

 

Aceasta înseamnă că circa 300.000 de străini vin în București ca destinație de city break. Principalele atracţii și beneficii ale Bucureştiului sunt, la ora actuală:

1. Centrul vechi – baruri, restaurante, cluburi, clădiri frumoase, unele dintre ele vechi de 100-250 de ani.

2. Viața de noapte, non-stop. În București poți mânca, bea, cumpăra ceva la orice oră.

3. Prețuri bune, costuri scăzute de trai raportat la standardele Europei de Vest.

4. Calendar bogat de evenimente.

5. Viața culturală.

6. Shopping (inclusiv mall-uri).

7. Orașul este sigur.

8. Multe parcuri și locuri verzi.

Tinerii caută hostelurile și apartamentele în regim hotelier, iar turiștii de vârstă medie, cu venituri medii, caută hotelurile de 3 și 4 stele. Există și turiști de city break care doresc un produs premium și aleg hotelurile de 5 stele din București.

La ora actuală, București poate rivaliza cu alte orașe turistice din regiune, precum Bratislava, Budapesta sau Zagreb. Un avantaj este că, în multe topuri internaționale, este recunoscut drept cel mai ieftin oraș mare din Uniunea Europeană, la capitolul servicii.

De pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă operează aproape 40 de companii aeriene, dintre care 8 sunt low cost. Principalele destinaţii ca număr de zboruri sunt Londra, Viena, Frankfurt, Roma, Istanbul, Amsterdam şi Paris iar în total sunt operate aproape 70 de destinaţii directe. De asemenea, în Bucureşti sunt prezente 18 branduri hoteliere internaţionale.

La București, mașină se poate închiria direct de la proprietari locali verificați prin platforma de rent-a-car Perpetoo.com, cu zone de predare-primire la Aeroportul din Otopeni, Gara de Nord sau locații Centrale.

 

Sibiu

S-a remarcat drept primul oraș turistic internațional al României, datorită faptului că, în 2007, a fost Capitală Culturală a Europei. Județul Sibiu a fost vizitat în 2022, de 163.940 de turiști străini, din care circa jumătate (80.000) au preferat un city break în orașul Sibiu.

Sibiu are un avantaj major: calendarul bogat de evenimente, transmis din timp. Festivalul Internațional de Teatru sau TIFF sunt doar două exemple.

De asemenea, Sibiu are hoteluri, pensiuni, vile și hosteluri pentru toate buzunarele, iar în apropiere are vestita zonă de turism rural Mărginimea Sibiului. În plus, Sibiu are mai multe hoteluri de lanț: Hilton, Ramada, Ibis sau Golden Tulip.

La Sibiu, mașină se poate închiria prin serviciul de inchirieri auto Perpetoo.com, cu zone de predare-primire la Aeroport, Gară sau Centru.

 

Cluj-Napoca

A devenit renumit prin festivalurile precum Untold sau Electric Castle și a devenit un oraș al evenimentelor, concertelor, evenimentelor sportive etc. Cluj-Napoca a primit 135.299 de turiști străini anul trecut (2022), dintre care o parte au venit pentru evenimente iar o parte pentru afaceri.

De asemenea, și Cluj-Napoca are o varietate mare de hoteluri (circa 40; la începutul anilor 1990 București nu avea mai mult de 50!) și hosteluri; ca branduri intenaționale amintesc de Doubletree by Hilton, Ramada, Hampton by Hilton sau Golden Tulip. Capitala Transilvaniei este, de asemenea, și primul ”smart city” din România.

La Cluj-Napoca, mașini se poate închiria prin serviciul de rent a car auto Perpetoo.com, cu zone de predare-primire la Aeroport, Gară sau Centru.

 

Brașov

Județul Brașov este situat în centrul țării, fiind o atracție atât pentru turiștii străini, cât și pentru români. O mare parte dintre aceștia aleg municipiul Brașov dar și zona de turism rural Bran-Moieciu sau stațiunile Predeal și Poiana Brașov. Din luna iunie a acestui an (2023), Brașov va avea și un aeroport international funcțional.

Mașina potrivită pentru excursia perfectă în Brașov sau împrejurimi se poate închiria prin platforma de închirieri auto Perpetoo.com cu zone de predare-primire la Gară, Centru și cât de curând la Aeroportul Internațional.

 

Timișoara

Este un oraș aflat în plină ascensiune. Ca și Cluj-Napoca, Timișoara beneficiază de aeroport internațional și de conexiuni aeriene multiple. Timișoara are și un mare avantaj de care trebuie să profite: în 2023 este Capitala Culturală a Europei! În ultima vreme, aici au fost inaugurate și hoteluri de lanț internațional, precum Radisson Blu, Ibis sau Mercure.

La Timișoara, mașini se poate închiria prin serviciul de rent a car auto Perpetoo.com, cu zone de predare-primire la Aeroport, Gară sau Centru.

 

Oradea

Este, probabil, revelația ultimilor 10 ani. Pe lângă avantajul de a se afla la granița de vest a României și de a avea un aeroport recent modernizat, Oradea se remarcă și prin vecinătatea cu stațiunea balneoclimaterică Băile Felix. Doar investiţiile în turism se ridică, pentru Oradea, la 50 de milioane de euro, din care 2 milioane de euro au fost investite doar pentru reabilitarea Pieţei Centrale. Printre cele mai importante proiecte finalizate se numără restaurarea Cetăţii Oradea, cel mai important obiectiv turistic din oraş, un proiect în valoare de peste 19 milioane de euro. În cifre, poate fi sumarizat astfel: o suprafaţă de peste 25.000 mp de clădiri reabilitate și 306 de clădiri amenajate.

Cea mai nouă vedetă a oraşului este Aquaparc Nymphea, cel mai complex şi modern proiect de acest fel, amenajat pe o suprafaţă de 6,7 hectare. Este cea mai mare investiţie publică de acest fel din România, cu o valoare de peste 20 de milioane de euro, jumătate din fonduri europene.

Parteneriatul public-privat este reţeta care a funcţionat şi în cazul restaurării, în cele mai mici detalii şi cu un buget de 1,5 milioane de euro, a Sinagogii Zion. Aflată pe malul Crişului, aceasta a fost construită în secolul XIX, când Oradea avea peste 25% din populaţie de rit mozaic. Pe lista de obiective turistice figurează şi Grădina Zoologică Oradea, care a fost şi ea subiectului unui proces de renovare, cu un buget de peste 4,5 milioane de euro. Oradea este singura localitate din România care face parte din reţeaua Art Nouveau, alături de Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta.

La Oradea, mașini se poate închiria prin platforma de închirieri auto direct de la proprietari locali verificați - Perpetoo.com.

 

Constanța

Este atractivă datorită vecinătății cu stațiunea Mamaia, parte a municipiului Constanța, și a faptului că se află pe Litoral. De asemenea, Constanța atrage mult cu evenimente precum Neversea sau Sunwaves. În plus, Constanța poate fi considerat oraș-stațiune, deoarece are plaje recent lărgite și modernizate.

Delfinariul, Acvariul, Cazinoul (renovat), portul turistic, faleza, Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Piața Ovidiu, Muzeul Marinei Române, statuia lui Ovidiu sau edificiul roman cu mozaic reprezintă doar câteva dintre atracțiile orașului. Nu în ultimul rând, regina Litoralului, stațiunea Mamaia, este parte componentă a municipiului Constanța.

La Constanța, mașini se poate închiria prin Perpetoo.com – serviciul inovator de închirieri auto (car rental) direct de la proprietari locali verificați.

 

Iași

O parte din vizitatorii Iașului au început să descopere orașul și ca destinație de city break, nu doar de business și de concerte. O mare parte a centrului capitalei Moldovei este restaurată, iar ansamblul urbanistic Palas, care înglobează și Palatul Culturii, reprezintă, în opinia mea, cel mai frumos peisaj urban din România. Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Mitropolitană Sf. Paraschiva, Bojdeuca lui Ion Creangă, Parcul Copou sau Grădina Botanică reprezintă doar câteva dintre atracțiile acestui oraș istoric și cultural. Iașul este un oraș boem, unde te simți mereu îndrăgostit.

La Iași, mașini se poate închiria prin serviciul de rent a car Perpetoo.com, cu zone de predare-primire la Aeroport, Gară sau Centru.

 

Suceava

Capitală a Bucovinei, este în sine un oraș turistic dar și de afaceri. Printre cele mai importante obiective turistice din Suceava se numără Cetatea de Scaun a Sucevei, Casa Memorială Simion Florea Marian, Complexul medieval Zamca, Ruinele Palatului Domnesc și statuile lui Ștefan cel Mare și Petru Mușat, Muzeul Satului Bucovinean, Mănăstirea Zamca, Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc”, Planetariu, Parcul Central și Biserica Arbore.

De asemenea, pornind din Suceava, poţi vizita mănăstirile din împrejurimi, lăcașe de cult care datează încă din timpuri medievale, acestea fiind înscrise din 1993 pe Lista cu Moşteniri Culturale Internaţionale a UNESCO, mulțumită unicităţii şi valorii lor artistice.

Câteva dintre aceste monumente de cult sunt: Mănăstirea Putna, Mănăstirea Voroneţ (celebră datorită albastrului de Voroneţ), Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Moldoviţa, Mănăstirea Gura Humorului (cunoscută şi graţie roșului de Humor, o culoare prepoderentă şi unică, folosită la pictarea acestui lăcaş de cult) şi Mănăstirea Arbore (cu verdele de Arbore).

La Suceava, mașini se poate închiria prin platforma de închirieri auto Perpetoo.com, cu zone de predare-primire la Aeroport, Gară sau Centru.