Marketplace de închirieri auto gândit și realizat cu mândrie în România pentru Români și lumea întreagă

Limbă

Nu mai vreau mașina, cum pot anula închirierea?

Ai făcut o rezervare cu plata pe oră? Poți anula rezervarea în mod gratuit și cu rambursare 100% a sumei plătite, dacă perioada de rezervare nu începe în mai puțin de 24 ore. Dacă anularea rezervării se face cu până la 24 ore după plata rezervării dar cu mai puțin de 24 ore până la începerea perioadei rezervate Conducătorului auto i se rambursează 50% din suma plătită la rezervare. Sumele plătite pentru asigurare și franșiză vor fi returnate integral.

Pentru anularea rezervării la mai mult de 24 de ore de la plata rezervării și cu mai puțin de 24 ore înainte de inceperea perioadei rezervate, nu se restituie niciun procent din suma plătită de Conducătorul auto pentru perioada de închiriere pe care a anulat-o, corespondentă prețului de închiriere. Sumele platite pentru asigurare și franșiză vor fi returnate integral.

Ai făcut o rezervare cu plata pe zi? Poți anula rezervarea în mod gratuit, după plata rezervării efectuată în Aplicație, cu singura condiție ca perioada de rezervare să nu înceapă în mai puțin de 7 de zile. Sumele plătite se vor rambursa integral. Pentru anularea unei rezervări la mai puțin de 7 zile până la începerea perioadei rezervate, Conducătorului auto i se rambursează 50% din suma plătită corespondentă prețului de închiriere pentru perioada de închiriere pe care a anulat-o. Sumele platite pentru asigurare și franșiză vor fi returnate integral. Pentru anularea rezervării cu mai puțin de 24 ore înainte de începerea perioadei rezervate, nu se restituie niciun procent din suma plătită de Conducătorul auto pentru perioada de închiriere pe care a anulat-o, corespondentă prețului de închiriere. Sumele platite pentru asigurare și franșiză vor fi returnate integral.

Este util raspunsul nostru?
Cum și când plătesc inchirierea mașinii?

Plata se face prin debitare automată de pe cardul bancar al conducătorului auto doar după ce proprietarul mașinii acceptă cererea de închiriere trimisă. Tranzacția se va realiza prin intermediul furnizorului autorizat de plăți online, Netopia Financial Services SRL (netopia-payments.com).

Este util raspunsul nostru?
Dacă doresc să aduc mașina mai devreme, primesc o rambursare din suma pe care am plătit-o?

Ai făcut o rezervare cu plata pe oră? Ne pare rău, nu ți se va returna nimic din ceea ce ai plătit; cel mai probabil proprietarul a pierdut alte rezervări în același timp. Ai făcut o rezervare cu plata pe zi? Conducătorul auto care dorește să reducă perioada de închiriere pentru o rezervare care a început deja trebuie să facă acest lucru doar prin intermediul Aplicației. Pentru reducerea perioadei unei rezervări în timpul desfășurării acesteia, nu se restituie niciun procent din suma plătită de Conducătorul auto pentru perioada de închiriere pe care a anulat-o, corespondentă prețului de închiriere sau franșizei. Acestuia i se va returna doar suma de bani aferentă sumei de asigurare pentru zilele ce nu vor mai face parte din perioada de închiriere, cu singura condiție ca solicitarea de reducere a perioadei de rezervare să se fi făcut prin Aplicație.

Este util raspunsul nostru?
Nu am primit niciun răspuns de acceptare de la proprietarii autoturismelor pe care le-am selectat. Ce fac?

În acest caz, trebuie să selectezi alte mașini. Pentru a-ți crește șansele de a recepționa răspunsuri favorabile de la proprietari, recomandăm selectarea unui număr de 3-4 mașini care au rată de acceptabilitate ridicată.

Este util raspunsul nostru?
Am descoperit defecțiuni la mașina pe care am închiriat-o. Ce fac?

În cazul nefericit în care conducătorul auto constată nereguli tehnice sau care împiedică funcționarea optimă a autovehiculului atunci când se prezintă să il preia și din cauza cărora nu îl poate prelua, poate face o solicitare, în termen de 24 de ore de la momentul constatării neregulilor, de restituire a sumelor achitate, pe care o va trimite către Perpetoo, împreună cu dovezile relevante. În cazul constatării existenței neregulilor semnalate, Perpetoo va restitui conducătorului auto, în termen de 7 zile, prețul utilizării achitat. În această situație nedorită, Perpetoo sfătuiește conducătorul auto să i se adreseze cât mai repede posibil astfel încât să fie susținut în găsirea unei variante alternative de transport din aplicația Perpetoo.

Este util raspunsul nostru?
Se percepe garanție?

Franșiza sau garanția se percepe la fiecare închiriere și face parte din asigurarea CASCO.

Asigurarea prevede două tipuri de franșiză, de 100 euro sau de 300 euro (în funcție de preferință și este la alegerea utilizatorului/Conducătorului auto). Franșiza este partea de daună suportată de către asigurat/Conducător auto. Pentru a înțelege și mai bine cum se aplică franșiza, se consideră următorul exemplu: Conducătorul auto optează, la momentul închirierii pentru o franșiză de 300 euro; dacă se produce un eveniment asigurat iar despăgubirea este în valoare de 1.000 euro, atunci Asiguratorul va achita service-ului auto doar 700 euro. În acest caz, asiguratul/Proprietarul/Locatorul va plăti franșiza urmând ca acesta să recupereze această valoare din garanția utilizatorului/Conducătorului auto ce se află deja în posesia Perpetoo; dacă despăgubirea este mai mică de 300 euro, atunci Asiguratorul nu va plăti nicio despăgubire, valoarea reparației fiind asigurată de garanția oprită Conducătorului auto. Mai concret, dacă dauna este de 200 euro, atunci aceasta sumă se va opri din garanție, restul de 100 euro fiind returnat clientului/Conducătorului auto.

Este util raspunsul nostru?
Când se va returna fransiza/garanția conducătorului auto?

După terminarea călătoriei, Proprietarul va încărca în aplicație documentul (Anexa 1 din Contractului de închiriere) completat și semnat de către Proprietar și Sofer. În termen de câteva zile banii vor fi virați în contul clientului/Conducătorului auto. De obicei nu ne ia mai mult de două zile. Cu toate astea este de știut că suma este trimisă către banca emitentă a cardului urmând ca banca să aloce suma în contul clientului, într-un termen stabilit de aceasta și care nu mai este în controlul nostru. Alocarea sumei poate dura între 48 de ore și 30 zile chiar, în funcție de banca emitentă a cardului.

Este util raspunsul nostru?
Ce mașini sunt acceptate la Perpetoo?

Se pot oferi spre închiriere numai autovehicule care respectă legile și regulamentele în vigoare din România. Mașinile cu volan pe partea dreaptă nu sunt permise.


Autovehiculele trebuie să aibă mai puțin de 300.000 km parcurși și o vechime de maxim 10 ani, să aibă inspecția tehnică la zi, RCA valabil, rovigneta valabilă, să fie echipate corespunzător conform reglementărilor în vigoare și să nu aibă nici o defecțiune care ar putea afecta confortul utilizării (de ex. aer condiționat defect, fereastră blocată etc).

Este util raspunsul nostru?
Autovehiculul nu îmi aparține. Pot să-l închiriez prin Perpetoo?

Da, dar va fi nevoie de o autorizație scrisă/contract din partea persoanei (fizice sau juridice) care deține în proprietate autovehiculul, prin care se permite utilizarea sa prin Aplicație și menționează perioada acestei permisiuni, precum și certificatul de înmatriculare. Conducătorul auto va primi o copie a acestei autorizații/contract, pe lângă certificatul de înmatriculare a Autovehiculului, atunci când va prelua mașina rezervată prin Aplicație.

Este util raspunsul nostru?
Pot lista o mașină cu geamuri fumurii?

În cazul în care autovehiculul are geamuri colorate/fumurii instalate după achiziționare, trebuie să fie prezentă în mașină și predată conducătorului auto, dovada că opacitatea este conformă cu legea, în caz contrar autovehiculul nu va fi acoperit de asigurare pe durata utilizării prin Perpetoo. In același timp, conducătorul auto ar putea fi pasibil de amendă de circulație. Pentru verificare, puteți merge la un service specializat pentru a măsura opacitatea geamurilor.

Este util raspunsul nostru?
Cât pot câștiga prin închirierea mașinii mele?

Câștigurile depind de mai mulți factori: perioada în care mașina este disponibilă pentru închiriere pe aplicația Perpetoo, prețul stabilit de proprietar (care poate diferi în funcție de modelul mașinii, de vechime și de dotări), calificativele primite de la utilizatori. Pentru a maximiza câștigurile, e important să acceptați cât mai multe cereri de rezervare sosite de la conducătorii auto.

Este util raspunsul nostru?
Cum îmi pot crește veniturile?

În primul rând, e important să răspundeți rapid cererilor de închiriere sosite în contul dumneavoastră Perpetoo. O ofertă atractivă, care aduce mai multi clienți, înseamnă o mașină prezentată în detaliu, cu fotografii de calitate și un tarif competitiv. De asemenea, înseamnă seriozitate din partea proprietarului, cu informații corecte despre starea și dotările autovehiculul listat spre închiriere. Nu uitați să actualizați datele de disponibilitate ale mașinii în calendarul din contul Perpetoo, pentru ca cererile de închiriere să fie primite doar în intervalurile în care autovehiculul dumneavoastră este disponibil și astfel să puteți răspunde afirmativ la cât mai multe cereri sosite.


Iată ce trebuie să faceți pentru a realiza fotografii cât mai bune ale mașinii pe care o listați pe Perpetoo:

  • Curațenia: Spălați mașina atât la interior cât și la exterior înainte de a realiza fotografiile.
  • Încadrare: Încercați să surprindeți ¾ din partea din față, ¾ din partea din spate, iar la interior o poză care să cuprindă atât locurile din față, cât și pe cele din spate.
  • Lumina: Cautați un loc cu lumină potrivită. Dacă este necesar, utilizați blițul camerei pentru a îndeparta umbrele. Pozele trebuie realizate cu soarele în spatele dumneavoastră.
  • Culorile: Dacă mașina are o culoare deschisă (alb, gri), încercați să cautați un fundal întunecat, spre exemplu copacii sau tufișurile. Pe de altă parte, dacă mașina are o culoare întunecată (albastru închis, negru), încercați să realizați poze pe un fundal luminat.

Este util raspunsul nostru?
În cât timp imi voi primii banii din închiriere?

Banii proveniți din plata închirierii de către conducătorul auto vor ajunge la proprietar într-un timp scurt! Perpetoo va plăti către proprietar, fără întârzieri nejustificate, tariful închirierii autovehiculului, mai puțin procentul din sumă cuvenit companiei Perpetoo. Plata se va face în maxim 5 zile după încheierea duratei de închiriere, predarea autovehiculului și încărcarea în Aplicație de către proprietar a copiei Anexei 1 semnată atât de proprietar cât și de conducătorul auto. Eventualele penalitați contractuale și despagubiri pentru daune vor fi plătite fără întârziere din momentul în care acestea sunt creditate în contul Perpetoo.

Este util raspunsul nostru?
Întrebare pentru noi? Te rugăm să folosești formularul de contact.