Marketplace de închirieri auto gândit și realizat cu mândrie în România pentru Români și lumea întreagă

Limbă

Cum funcționează aplicația de închirieri auto Perpetoo Car Rental Marketplace

Cum funcționează aplicația de închirieri auto Perpetoo Car Rental Marketplace

16/Mar/2021

Închirierea unei mașini în condiții „clasice” poate să fie un proces nu tocmai ușor. Și uneori, deloc plăcut. Am experimentat-o cu toții. Alegi pe un site o mașină, apoi stai la coadă la ghișeu și de cele mai multe ori primești o altă mașină, multe hârtii și garanții de oferit etc etc etc. Cu acest gând am pornit la drum pentru a crea un nou standard al închirierilor auto atunci când ai nevoie să conduci o mașină pe termen mediu (6-24 ore) sau lung (mai multe zile).

Mai jos vom detalia procesul închirierilor auto bazate pe simplitate și rapiditate atât pentru șofer cât și pentru proprietar.

Procesul de închiriere auto ca șofer este următorul:

Un șofer poate să trimită mai multe solicitări de închirieri auto în același timp. Chiar platforma îi va sugera să trimită cereri de închiriere la 3-4 mașini diferite. Este permis să se trimită și mai multe cereri de închiriere către același proprietar dacă acesta are mai multe mașini disponibile listate pe aplicația de închirieri auto Perpetoo.com. Există un timp de așteptare pentru confirmarea acceptului din partea proprietarului. Unii răspund în câteva minute, alții în câteva ore, până la urmă suntem cu toții diferiți.

După acceptul proprietarilor, cel care a făcut solicitarea este liber să aleagă mașina la care va face plata online și astfel să finalizeze rezervarea. Abia după acest pas cei doi își vor cunoaște identitatea și datele de contact ca să le fie simplu să se întâlnească. Aplicația va genera automat documentele necesare închirierii ce vor trebui printate în două exemplare de către proprietar sau de către șofer în caz că proprietarul nu va avea posibilitatea. La locul întâlnirii proprietarul se va asigura că șoferul este utilizatorul ce a făcut plata finalizat cererea de închiriere și va verifica datele alături de șofer. Dacă totul este în regulă atunci șoferul va trece la pasul următor, cel de verificare a mașinii. Se va asigura că mașina livrată de către proprietar este întocmai cea rezervată pe platformă. Se va inspecta dacă mașina are daune vizibile. Dacă acestea există, ele vor fi fotografiate și semnalate de către șofer în procesul verbal de predare primire iar fotografiile urcate în aplicație astfel încât să se constate cu claritate că daunele respective existau înaintea de începerea închirierii. Corect, nu? Până la urmă, cu toții făceam asta când închiriam o mașină în sistem „clasic Rent-a-car”. Doar că acum există și un loc desemnat în platforma unde să fie încărcate și să rămână ca dovadă în caz de nevoie.

După efectuarea acestui pas, tot ce mai rămâne de făcut este semnarea anexei de predare – primire, fiecare va avea un exemplar și apoi călătoria poate începe. Simplu nu-i așa?

Procesul de închiriere auto ca proprietar este următorul:

Proprietarii care au mașini listate pe aplicația de închirieri auto Perpetoo.com vor recepționa cereri de rezervare. Toate sunt notificate atât pe email cât și pe telefon astfel încât timpul de reacție pentru răspuns să fie cât mai scurt. Vor putea primi mai multe cereri de rezervare chiar și pentru 3-4 mașini diferite în același timp, pentru aceeași perioadă. Proprietarul este singurul care va alege la care dintre mașinile la care a primit cererea de închiriere va accepta și la care nu. Recenziile și ratingul celui care trimite cererile vor fi mereu de folos în astfel de situații. Și ne mândrim cu asta. Cu mai multe cereri acceptate, în cele din urmă, șoferul are libertatea să finalizeze rezervarea și să plătească online pentru ce mașină va considera că este mai potrivită pentru călătoria sa. După efectuarea plății online de către șofer, aplicația va genera automat documentele necesare închirierii ce vor trebui printate în două exemplare de către proprietar sau de către șofer în caz că proprietarul nu va avea posibilitatea. La locul întâlnirii proprietarul se va asigura că șoferul este utilizatorul ce a finalizat închirierea și va verifica datele alături de șofer. Se vor verifica în original actul de identitate, permisul de conducere și cardul bancar de pe care s-a efectuat plata. Dacă totul este în regulă atunci șoferul va trece la pasul următor, cel de verificare a mașinii, dacă mașina are daune vizibile actuale, ele vor fi fotografiate și semnalate de către șofer în procesul verbal de predare primire iar fotografiile urcate în aplicație astfel încât să se constate cu claritate că daunele respective existau înaintea de începerea închirierii. După efectuarea acestui pas, tot ce mai rămâne de făcut este semnarea anexei de predare – primire, fiecare va avea un exemplar și apoi călătoria poate începe.

La întoarcerea din călătorie, proprietarul va aduce procesul de predare primire semnat anterior și va inspecta starea vizibilă a automobilului. El trebuie returnat cu același nivel de combustibil ca la început și în aceiași stare de curățenie. Dacă nu sunt remarcate daune atunci și șoferul și proprietarul vor semna procesul de predare primire, proprietarul va urca o poză a acestui proces în aplicație. În decurs de 2-3 zile banii opriți de platformă drept garanție se vor returna șoferului iar banii pentru închiriere se vor duce în contul proprietarului. În cazul neplăcut în care există daune în urma închirierii, atunci aceste daune vor fi semnalate de către proprietar în procesul de predare primire. Se vor face fotografii ale daunelor și se vor urca în aplicație. Procesul verbal va trebui semnat iar proprietarul va iniția procesul de raportare daună (vezi termeni și condiții raportare daună). Banii pentru garanție vor fi opriți până la soluționarea daunei, astfel încât dacă dauna va avea un cost mai mic decât garanția, restul de bani vor fi returnați șoferului.

 

*Important de reținut este că mașina la care se face cererea de închiriere, se primește acceptul de către proprietar, si se face plata de către șofer, este si mașina pe care o va primi șoferul. In cazul in care proprietarul deține mai multe mașini similare, este obligat sa rezerve mașina respectiva la care a dat acceptul si a primit confirmarea de rezervare. Aplicația de închirieri auto Perpetoo Car Rental Marketplace generează în același timp documentele de asigurare CASCO completate cu datele autoturismului închiriat. Acestea se pot descarcă de către șoferi sau proprietari din contul lor din zona de închirieri Rezervari Confirmate / Mașini Rezervate.