Marketplace de închirieri auto gândit și realizat cu mândrie în România pentru Români și lumea întreagă

Language

Cu Perpetoo rent a car la munte, zăpadă și pârtie

Cu Perpetoo rent a car la munte, zăpadă și pârtie

20/Feb/2023

De la o vreme, la munte avem iarnă de la finele lunii ianuarie până în prima parte a lunii martie. În prezent, în toate zonele montane din România a nins, este zăpadă și, ca atare, se pot practica sporturile de iarnă. Din toate orasele unde Perpetoo.com vă oferă autovehicule pentru a le închiria, se poate pleca spre domeniile schiabile din Romania. Dacă nu pentru schi sau placă atunci măcar pentru a da copiii cu sania; sau pentru a bea un ceai cald și să te bucuri de munte.

Perpetoo vă oferă servicii din toate marile orașe ale României, astfel că, în funcție de localitatea de reședință, puteți ajunge rapid către un versant de munte înzăpezit.

Din București, Brașov dar și din Constanța se poate închiria auto de la Perpetoo.com și ajunge în stațiunile de pe Valea Prahovei – Sinaia, Bușteni, Azuga sau Predeal, precum și la Poiana Brașov.

Sinaia dispune de un domeniu schiabil de 25 km, constituit din 18 pârtii de schi și 3 trasee. Din 2023, în sfârșit, se pot achiziționa bilete care sa fie valabile pe toate instalațiile pe cablu! Pârtiile de schi din Sinaia pornesc de la cota 2000 și se desfășoară până la cota 1000, precum și pe Valea Soarelui, respectiv Valea Dorului. Sinaia are cel mai înalt domeniu schiabil, la peste 2100 de metri. Numai în ultimul an au fost amenajate două teleschiuri și un telescaun nou. Datorită altitudinii, Cota 2000 este cea mai bună alegere în ceea ce privește existența zăpezii atunci când celelalte domenii schiabile nu sunt practicabile. Aici vei putea alege între 4 pârtii de schi cu dificultate scăzută, 8 pârtii de schi cu dificultate medie și 3 pârtii de schi cu dificultate ridicată.

Predeal te întâmpină cu 14 pârtii de schi, care se întind pe 8 km. Aici poți beneficia de cursuri de schi pentru cei mici, fiind unul dintre locurile ideale unde copiii pot învăța să schize cu ajutorul unui monitor de specialitate.

Azuga își așteaptă la rândul ei iubitorii sporturilor de iarnă cu un total de 7 pârtii de schi, a căror lungime totală este de 7 km.

Poiana Brașov, este stațiunea care dispune de cel mai mare domeniu schiabil din România, punând la dispoziție 22.4 km de pârtii de schi, 7 pârtii și 10 instalații pe cablu.

Din Timișoara și Sibiu se poate ajunge rapid la Semenic, Straja, Domeniul Schiabil Transalpina, Rânca sau Păltiniș.

Situat în apropierea lacului Vidra, la circa 37 km de municipiul Petroșani, domeniul schiabil Transalpina oferă iubitorilor sporturilor de iarnă o priveliște de vis spre lacul Vidra. De asemenea, domeniul schiabil Transalpina este ideal și pentru snowboarding. Domeniul schiabil Transalpina dispune de 7 pârtii de schi.

Amplasată la o altitudine de 1400 m, în județul Hunedoara, stațiunea Straja dispune de 12 pârtii de schi, cu o lungime totală de 26 km. Cele 12 pârtii de schi sunt deservite de 11 instalații de transport pe cablu.

Situată în Munții Parâng, Rânca este una dintre stațiunile preferate de schiorii din România, fiind totodată și cea mai veche stațiune montană din țară. Aici există pârtia de schi Oncești, de dificultate medie, cu o lungime de aproximativ 1 km. Deservită de telescaun și nocturnă, pârtia din Rânca este preferată în special de cei care vor să învețe să schieze sau începători.

Cea mai lungă pârtie de schi din România (5,8 km) se află în Munții Semenic. Domeniul schiabil al Semenicului contine 5 pârtii, de nivele diferite de dificultate, atât pentru începători, cât și pentru avansați.

Din Cluj-Napoca și Oradea puteți închiria mașină de la proprietarii locali și aveți la îndemână stațiunile maramureșene Cavnic, Borșa și Șuior.

Cavnic are o lungime totală a pârtiilor de 6 km, fiind deservite de instalații de tip teleschi. Pârtiile de schi pornesc de la o altitudine de1260 m și se întind până la cota 950 m.

Șuior dispune de 12 pârtii, toate amplasate pe versantul nordic al Masivului Mogoșa, cea mai lungă având 2.2 km. Majoritatea pârtiilor de aici sunt dedicate schiorilor experimentați, însă există câteva pârtii și cu dificultate scăzută. Lungimea totală a pârtiilor este de 3.6 km.

Borșa are singura pârtie de schi olimpică din România și un total de 6,45 km de pârtii de schi.

Din Suceava și Iași puteți închiria mașini de la proprietarii Perpetoo.com și ajunge ușor către stațiuni din Carpații Orientali, precum Mădăraș (Harghita), Durău (Neamț), Vatra Dornei (Suceava) și Slănic Moldova (Bacău).

Este bine de știut că în România, dificultatea pârtiilor de schi este reglementată diferit față de țări precum Austria sau Germania, simbolizarea acestora fiind dată de culoare, după cum urmează:

Nu este vreme de pierdut, zăpada e bună, pârtiile pregaătite. Închiriază acum o mașină prin Perpetoo.com și du-te să te bucuri de natură!